Kantar kertoo Kantar Publicin liiketoiminnan myynnistä Trilantic Europelle

Maailman johtava data-analytiikka- ja brändikonsultointikonserni Kantar on tehnyt sopimuksen Kantar Publicin myynnistä Trilantic Europelle
11 toukokuuta 2022
kantar uutiset

Maailman johtava data-analytiikka- ja brändikonsultointikonserni Kantar on tehnyt sopimuksen Kantar Publicin myynnistä Trilantic Europelle, Euroopassa toimivalle keskisuuriin yrityksiin keskittyvälle pääomasijoitusyhtiölle.

Sopimuksen myötä Kantar Publicista tulee maailmanlaajuisesti suurin julkiselle ja kolmannelle sektorille tutkimustietoon perustuvia yhteiskunnallisia faktoja, näkemyksiä ja konsultointia tarjoava yritys.

”Tämä on jännittävä päivä Kantar Publicin tiimille. Olen ylpeä yhdessä rakentamastamme liiketoiminnasta ja kehityksestä, jonka myötä Kantar Publicista on tullut vahva toimija julkiselle ja kolmannelle sektorille.  Uusi omistusrakenne antaa tiimille tuen, jota se tarvitsee kehittääkseen johtoasemaansa globaalina julkisen sektorin ja politiikan asiantuntijana.”, kommentoi Kantarin toimitusjohtaja Chris Jansen.

Kantar Publicin  toimitusjohtaja Michelle Harrison toteaa: ”Kantar Public aloitti toimintansa vuonna 2016. Sen jälkeen olemme Kantarin tuella kasvaneet johtavaksi tutkimustietoa hyödyntäväksi kumppaniksi ja neuvonantajaksi viranomaisille sekä julkiselle vallalle. Kokomme ja erikoistumisemme kannalta tämä on oikea aika itsenäistyä uuden sijoittajamme Trilantic Europen tuella. Meillä on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota lisäarvoa julkisella ja kolmannella sektorilla toimiville asiakkaillemme. Hyödynnämme työssämme ensiluokkaista tiedonkeräystämme sekä käyttäytymistieteisiin, viestintään, evaluointiin ja mielipidetutkimuksiin liittyvää erikoisosaamistamme. Haluan omasta ja johtoryhmämme puolesta kiittää Kantaria kaikesta sen antamasta tuesta ja tästä uudesta suunnasta.”

Trilantic Europen perustajaosakas Joseph Cohen kommentoi: ”Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Michellen ja koko tiimin kanssa tässä Kantar Publicin matkan jännittävässä vaiheessa. Kantarin tuella Public on onnistunut luomaan ainutlaatuisen yrityksen, jolla on vahvat yhteiskunnalliset referenssit ja pätevyydet ja joka toimii globaalisti johtoasemassa omalla alallaan. Tämä näkyy sen laajoissa ja syvissä asiakassuhteissa. Odotamme innolla työskentelyä tiimin kanssa jatkaaksemme tämän vaikuttavan kasvun rakentamista ja tukeaksemme heitä investoimaan lisää ihmisiin, erilaisiin kykyihin ja teknologioihin.”

Ehdotetun kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 kolmannella vuosineljänneksellä sen jälkeen, kun asiaankuuluvat osakkeenomistaja-, laki- ja sääntelyprosessit on saatettu päätökseen ja tarvittaessa on kuultu henkilöstön edustajia.

Trilantic Europe sijoittaa  Kantar Publicin seuraavaan kasvuvaiheeseen, tarkoituksenaan auttaa luomaan parempaa yhteiskuntaa ja julkista sektoria.

Lisätietoja
Edmund Gemmell
Head of Brand & External Communications, Kantar
ed.gemmel@kantar.com / +447825281352