Mobiilinetti kasvaa, mutta tietokone ei kuollutkaan

Tiukan paikan tullen luotetaan yhä tietokoneeseen, vaikka kännykkä ja tabletti ovat yhä useamman suomalaisen käytössä. Näin voi ainakin päätellä tuoreen NetTrack 2016 -tutkimuksen perusteella, sillä jopa 60 % suomalaisista valitsisi tietokoneen, mikäli he saisivat käyttää nettiä vain yhdellä laitteella.

”Tulos ei yllätä, sillä vaikka kännykkä on tiiviisti mukana arjessa ja sydämessä, me suomalaiset olemme kansainvälisesti verrattuna hyvin tietokonekeskeisiä”, sanoo TNS Gallupin Senior Insight Manager Nina Frosterus.

Lähes kaikki suomalaiset (92 %) käyttävät nettiä kuukausittain. Kasvu on ollut kovaa vanhemmissa ikäluokissa. Tietokone on ainakin tähän asti pysynyt tärkeänä väylänä internetiin, vaikka pöytätietokoneiden määrä laskee ja kännykän merkitys kasvaa vauhdilla. Tietokoneen valitsevat etenkin vanhemmat ikäluokat, pienempituloiset sekä maaseudulla asuvat.

Vaikka valtaosa suomalaisista (82 %) käy netissä tabletilla tai kännykällä, vain harva on pelkästään mobiililaitteensa varassa. Kaupunkilaiset ja nuoret ovat mobiilinetinkäytön edelläkävijöitä. Tabletin monipuoliset mahdollisuudet ovat ymmärtäneet etenkin keski-ikäiset sekä parempituloiset, sillä he valitsisivat muita useammin tabletin, mikäli saisivat käyttää nettiä vain yhdellä laitteella.

TNS Gallupin vuosittain toteuttama NetTrack -tutkimus kertoo suomalaisten netinkäytön ja verkko-ostamisen kehittymisestä. Tutkimukseen haastateltiin puhelimitse 15-79-vuotiaita suomalaisia 1004 huhtikuussa 2016.

 

Lisätietoja

Nina Frosterus
Puh. (09) 613 500
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

 

 

Kategoria: 
Lehdistötiedote