Jopa 43 prosenttia suomalaisista käyttää internetiä liikkuessaan

Lähes koko työikäinen väestö käyttää jo internetiä ja peräti 72 % käyttää nettiä useita kertoja päivässä, kertoo juuri julkaistu NetTrack-tutkimus. Tutkimuksen mukaan yli 65-vuotiaistakin jo 61 % on netissä.

"Peräti 43 % suomalaisista käyttää internetiä liikkuessaan esimerkiksi työn ja kodin välillä tai vapaa-aikanaan. Tämä selittynee pääosin älypuhelinten yleistyneellä käytöllä. Selkeästi eniten nettiä käytetään kuitenkin edelleen kotona", kertoo TNS Gallupin tutkimuskonsultti Anu Vuokko.

Internetin käyttötavoissa ja paikoissa on selkeitä eroja ikäryhmien välillä. Kun esimerkiksi 15-24-vuotiaista peräti 70 % käyttää internetiä liikkuessaan, näin tekee vain 8 % yli 65-vuotiaista. Alle 25-vuotiaiden internetkäyttö painottuu vahvasti ilta-aikaan, jolloin noin puolet heistä viihtyy sosiaalisen median parissa. Yli 50-vuotiaiden nettikäyttö jakautuu tasaisemmin päivän mittaan ja heidän netin käytöstään uutisten seuraaminen ja sähköposti haukkaavat leijonan osan.

Wikipedia ja Facebook ovat ylivoimaisesti käytetyimpiä sosiaalisen median sivustoja Suomessa. 30 % netin käyttäjistä vierailee Facebookissa useita kertoja päivässä. Omaa blogia kirjoittaa 5 %, mutta muiden blogeja lukee 38 % suomalaisista.

NetTrack on TNS Gallupin vuosittainen suomalaisten internetin käyttöä kartoittava tutkimus. Tutkimuksessa haastateltiin 15-79-vuotiaita suomalaisia. Puhelimitse tehtiin 1006 haastattelua ja internetkyselynä 1085.

Lisätietoja
Anu Vuokko, tutkimuskonsultti
Reeta Sutinen, tutkimuspäällikkö

etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

Kategoria: 
Lehdistötiedote