Yritysten maine ja vastuullisuus 2013 -tutkimuksen julkistus ja maineen top 10 yritystä

TNS Gallup on toteuttanut jo neljännen kerran tutkimuksen suomalaisten yritysten maineesta ja vastuullisuudesta suomalaisten eli ns. suuren yleisön keskuudessa. Tutkimuksessa on analysoitu 59 yritystä kuudelta toimialalta: kauppa, pankki ja vakuutus, palvelut, energia, elintarvike, ICT ja muu teollisuus. Tiedot kerättiin syys-lokakuussa TNS Gallup Forumissa, web-kyselynä. Haastatteluja tehtiin 9 800 ja yritysarviointeja oli yhteensä yli 22 800. Tutkimus osoittaa, että vaihtelu maineen tasossa on edelleen suurta sekä eri toimialojen että yritysten välillä.

Top 10 yritystä maineen osalta (ja jaetut sijat)
1. Kone
2. Rovio
3. Fazer-konserni
4. Fiskars ja Konecranes
5. Paulig
6. Alko ja Veikkaus
7. Wärtsilä
8. Valio ja Stockmann
9. Snellman ja Raha-automaattiyhdistys (RAY)
10. Altia ja Helsingin Energia

Vastuullisuuskuvaansa menestyksekkäästi edistäneet yritykset (kriteereissä painotettu tulosten positiivista kehitystä, mutta otettu huomioon myös vastuullisuuden sekä maineen taso):

  • Sinebrychoff
  • S-Pankki
  • Helsingin Energia

Tutkimusaineiston perusteella yrityksen vastuullisuuskuvan ja sen maineen välillä näyttää olevan selkeä yhteys. Mikäli vastuullisuuskuva on saanut kolauksen jossakin asiassa, se on usein suurin vaikuttava tekijä kokonaismaineen laskussa. Vastaavasti positiivinen julkisuus taloudellisen, sosiaalisen tai ympäristövastuullisuuden osa-alueella tai "vain" nuhteettomuus muuten turbulentissa toimintaympäristössä on usein se asia, joka on nostanut kokonaismainetta ylöspäin.

Vastuullisuus mielletään monipuolisemmin kuin aiemmin. Kansalaisten spontaaneissa tulkinnoissa yritysten vastuullisuus yhdistetään kaikkein yleisimmin ympäristöasioihin, mutta myös yritysten henkilöstöstään huolehtimiseen ja taloudellisiin sekä verotuksellisiin teemoihin.

Lisätietoja
Heidi Niva, Client Service Director, Finance, Technology & Services, puh. (09) 6135 0705
Sirkka Paronen, Head of Stakeholder Management surveys, puh. (09) 6135 0559

etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

Kategoria: 
Lehdistötiedote