Autonostajat haluavat nyt myös huomiota herättäviä värejä ja vaativat entistä matalampia päästöjä

Suosituin auto on tällä hetkellä Toyota Avensis, korimalli farmari, ulkoväri hopeanharmaa ja päästörajoituksen tulisi olla 120-159 g/km. Jo lähes viidesosa haluaa päästöjen asettuvan niinkin alas kuin 100-119 g/km.

Musta ulkoväri pitää vahvasti paikkansa toiseksi suosituimpana auton värinä. Mielenkiinto on selkeästi noussut näyttävien värien osalta - oranssin ja turkoosin suosio vahvistuu kuukausi kuukaudelta. Trendi vahvistaa käsitystä, että kuluttajat haluavat autonsa ilmentävän heidän persoonallisuuttaan.

Autoilijabarometri antaa hyödyllistä tietoa siitä, miten eri automerkkien omistajien mielenkiinto seuraavan auton merkkiin, malliin ja ulkoväriin poikkeaa toisistaan. Näitä tietoja monet automaahantuojat ja -kauppiaat hyödyntävät markkinointinsa kohdentamisen lisäksi myös varastojensa hallinnassa. Varastoon tilattavien autojen suhteen on tärkeää osata ennakoida oikea menekki niin korimallin, värin kuin moottorivalikoimankin osalta. Muuten markkinointia alkavat ohjata varastot eivätkä kuluttajien tarpeet.

TNS Gallupin Autoilijabarometri mittaa kuukausittain kuluttajien ostoaikeita. Vuoden 2012 alusta tutkimuskysymyksiin on lisätty auton ulkoväri sekä päästövaatimukset.

 

Lisätietoja

Panu Ihamuotila
Puh. (09) 6135 0215
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

Kategoria: 
Uutiskirje