Kuluttajien asenteiden ja käyttäytymisen seuranta paljastaa nousevat ruokatrendit

Viimeaikainen ruokakeskustelu on vellonut mm. lisäaineiden, hiilihydraattien, tuotteiden todellisen koostumuksen kuten esimerkiksi hiilihydraattien laadun ympärillä. Lähiruoka on tullut tutuksi termiksi osana ruokakeskustelua ja kaupan valikoimaa. Mielipiteet ovat toisinaan kuumentuneet ja esimerkiksi hiilihydraattikeskustelu on käynyt välillä liiankin suurilla kierroksilla puolesta ja vastaan.

RISC Monitor DISCOVER Ruoka 2012 -raportti avaa niitä todellisia muutoksia, joita edellä mainituissa asioissa on jo useamman vuoden aikana ollut nähtävillä kuluttajien käyttäytymisessä. Mielipiteet ovat alkaneet muuttua lisäaineiden ja hiilihydraattien suhteen jo muutama vuosi sitten, kunnes ne nyt ovat saaneet tuulta siipiensä alle ja ovat merkittävästi muuttaneet kuluttajien asenteita ja osin jo myös todellista kulutuskäyttäytymistäkin. Nyt näemme tuloksista, että esimerkiksi hiilihydraatteja välttelee tai niiden laatuun kiinnittää huomiota jo merkittävä osa kuluttajista. Pitkällä aikavälillä nämä muutokset ovat olleet ennakoitavissa jo ennen keskustelun ryöpsähtämistä julkisuuteen.

Näin nopeita ja merkittäviä muutoksia ruokakäyttäytymisessä ei ole aiemmin nähty ja ne vaikuttavat nopeasti sekä tuotekehitykseen, teollisuuteen että pt-kaupan valikoimiin. Kuluttajien asenteiden ennakointi on jatkossa vielä aiempaakin tärkeämpää. Tilanne voi muuttua jopa parissa vuodessa.

DISCOVER Ruoka on osa Suomi & suomalaiset 2012 -tutkimuskokonaisuutta, joka tarjoaa laaja-alaista syväymmärrystä suomalaisesta kuluttajakentästä, heidän erilaisista tarpeistaan sekä nousevista ja laskevista asennesuuntauksista. Tässä erikoisraportissa luodaan uusimpaan tietoon perustuen syväluotaava ja kattava kuva merkittävimmistä ruoka-asenteistamme ja käytännöistämme sekä niissä tapahtuneista muutoksista. Jotkin muutokset ovat väestön tasolla olleet merkittävän nopeita viime vuosina. Raportti tarjoaa toimivan avaimen muutosten ymmärtämiseen.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja
Tarja Pentilä
Puh. (09) 613 500
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

Kategoria: 
Uutiskirje