Digilaitteiden ja uusien digipalvelujen käyttö vahvassa nosteessa Suomessa

Netin käyttö on yleistynyt voimakkaasti viime vuosina vallaten yhä enemmän aikaa suomalaisten hereillä oloajasta. Netti on läsnä suomalaisten arjessa yhä vahvemmin ja yhä useamman laitteen kautta: 70 % suomalaisista omistaa älypuhelimen ja 35 % tabletin, kertoo TNS:n Connected Life -tutkimus. Perinteiset mediat pitävät edelleen kuitenkin pintansa ja mukana kulkevia laitteita hyödynnetään muiden medioiden ja toimien ohessa.

Uudenlaiset digipalvelut ovat onnistuneet saamaan Suomessa suosiota. Mm. musiikki-, video- ja e-kirjapalvelut sekä kuluttajien välinen kauppa ovat nyt tärkeä osa suomalaisten netin käyttöä. Viime aikoina laajasti uutisoitu kehon toimintojen mittaaminen ja kodin monitorointi ovat myös nostamassa päätään uudenlaisina digipalvelumuotoina.

"Suomalaiset kuluttajat ovat löytäneet mobiililaitteiden edut esimerkiksi tv:n katsomisen ohessa ja samanaikainen laitekäyttö onkin Suomessa maailman huippuluokkaa. Nettipalvelujen ja muiden medioiden yhteispeli on nyt tärkeämpää kuin koskaan" kertoo TNS Gallupin Digital -tutkimusyksikön johtaja Niina Sauvolainen.

Tarve ohjaa netin äärelle

Siinä missä kehittyvissä maissa sosiaalisella medialla ja viihdesisällöllä on merkittävä rooli netin käytössä, korostuu Suomessa tiedontarpeeseen vastaaminen, ajansäästö ja sähköpostilla kommunikointi. Myös
pikaviestipalveluiden käyttö on Suomessa selvästi muuta maailmaa, erityisesti Aasiaa, vähäisempää.

Suomalaiset ovat varovaisia kuluttajia niin netissä kuin netin ulkopuolellakin. Tämä näkyy digiympäristössä niin, että suomalaiset keskittyvät enimmäkseen seuraamaan ja lukemaan muiden tuottamia sisältöjä sen sijaan, että he esimerkiksi lataisivat omia videoita tai kommentteja nettiin.

Connected Life on kansainvälisen TNS tutkimusyhtiön tutkimushanke, joka kartoittaa digitaalisuuden etenemistä ja eroja maailmanlaajuisesti . Tutkimukseen haastateltiin 50 000 internetkäyttäjää 49 maassa.

 

Lisätietoja
Niina Sauvolainen
Puh.(09) 6135 0241
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com
http://connectedlife.tnsglobal.com/

 

Kategoria: 
Uutiskirje