Huvikuskit verkossa

Tuoreen Online Cars -tutkimuksen mukaan reilu kolmannes suomalaisista autoilijoista on käynyt jollakin autosivustolla viimeisimmän kuukauden aikana. Aiempaa useampi vaikuttaa käyvän autosivustoilla huvin vuoksi tai seuraamassa markkinatilannetta - onkohan ilmassa aiempaa enemmän autohaaveita ja autokuumetta?

Autosivustoille tullaan entistä useammin surffaamaan omaksi huviksi ja seuraamaan tarjontaa vaikka ostoaikeita ei ehkä olisi. Sivustoilla viihtymistä selittänee osittain parantunut käyttäjäkokemus. Suomalaisten autoilijoiden toiveena ovat helppokäyttöiset nettisivut, joissa on monipuolisesti tietoja ja kuvia kohteista. Sivustojen mobiilikäyttö ei kuitenkaan nykyisellään aina houkuttele, sillä joidenkin mielestä osa autosivustoista ei sovellu hyvin edes tabletille.

Tietoa haetaan etenkin käytettyjen autojen tarjonnasta. Melko moni kaipaisi nettisivuilta myös esimerkiksi ohjeita ja neuvoja auton kunnossapitoon tai huoltoon liittyen. Huomattavan moni olisi kiinnostunut jatkossa hyödyntämään oman automerkin verkkopalveluita, vaikka vielä siitä ei olekaan kovin laajasti kokemusta.

Maailmalla puhuttaa Connected Car, eli autoon langattomasti verkottuneet ratkaisut. Näiden avulla autoihin on mahdollista tuoda uusia sovelluksia ja parempia toiminnallisuuksia, kuten oikea-aikaiset liikennetiedot ja auton diagnostiikan tarkastelu älypuhelimen sovelluksen kautta.  Valtaosa suomalaisista autoilijoista ei ole vielä edes kuullut tällaisista palveluista. Asiaa harkitsevien tai asiasta kiinnostuneiden joukko on kuitenkin merkittävä.

Online Cars 2015 kertoo verkon roolista autonhankinnassa ja autoilun päätöksenteossa. Vasta ilmestynyt raportti kertoo muun muassa millaiset autoilun verkkopalvelut menestyvät, miten tavoitella ja puhutella kohderyhmää, sekä miten suomalaiset suhtautuvat uuden auton verkko-ostamiseen.

Lisätietoja

Nina Frosterus
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

Kategoria: 
Uutiskirje