Jopa puoli miljoonaa suomalaista sympatiseeraa Lapin ykkösjoukkuetta

Selvitimme, mitkä jalkapallon pääsarjajoukkueet ovat suomalaisille kaikkein läheisimmät. Tutkimuksen mukaan RoPSiin suhtaudutaan positiivisemmin kuin mihinkään muuhun joukkueeseen.

Jalkapalloseuroista HJK:lla on suurin määrä faneja. 15 prosenttia suomalaisen jalkapallon ystävistä kertoi kannattavansa sitä enemmän kuin mitään muuta joukkuetta. KuPS on tässä tarkastelussa kakkonen (12 %) ja Tampereen Ilves kolmas (10 %). Rovaniemen Palloseura on kaikkein läheisin joukkue kahdeksalle prosentille. Sillä on yhtä paljon kannattajia kuin Turun Interillä.

Jalkapallon ystäviä pyydettiin myös kertomaan, mihin muihin kuin omaan seuraansa he suhtautuvat myönteisesti. Rovaniemen Palloseura herättää suomalaisissa jalkapallon ystävissä enemmän myönteisiä ajatuksia kuin mikään muu suomalainen huippujoukkue. Kaikkiaan 19 prosenttia kertoi pitävänsä RoPSista. Useampi liittää siihen positiivisia ajatuksia kuin mihinkään muuhun Veikkausliigajoukkueeseen. Kun jalkapallon ystävistä yhdistää varsinaiset joukkueiden kannattajat/fanit ja ne, jotka ajattelevat niistä myönteisesti, havaitsee peräti 27 prosentin sympatiseeraavan Rovaniemen Palloseuraa. RoPS on kansansuosiossa Suomen mestari. Sillä on enemmän ystäviä kuin millään muulla seuralla, melkein puoli miljoonaa suomalaista.

Jalkapallon kannattaminen onkin melko terveellä pohjalla. Vain 28 prosenttia toivoo tappioita ja ikäviä uutisia jollekin tai joillekin joukkueille. Valtaenemmistö joko kertoo, ettei halua pahaa yhdellekään Veikkausliigaseuralle (47 %) tai ei osaa sanoa, mitä ajattelisi koko asiasta (25 %).

RoPSin puolen miljoonan sympatiseeraajan laskeminen

Tutkimusta varten haastateltu joukko edustaa vajaata 4,1 miljoonaa suomalaista. Kotimaisen jalkapallon ystävien osuus (45 %) on runsaan 1,8 miljoonan suuruinen.  Heistä 27 prosenttia eli hieman yli 495.000 henkilöä lukeutuu RoPSin sympatiseeraajiin (kannattajiin tai siitä myönteisesti ajatteleviin).

 

Lisätietoja

Sakari Nurmela
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

 

Kategoria: 
Uutiskirje