Matkustaminen on suomalaisille jopa terveyttä tärkeämpi tavoite

Suomalaiset ovat valmiita avaamaan kukkaronnyörejään, kun kyse on matkailusta. Noin 1,3 miljoonaa suomalaista pitää matkustamista taloutensa tärkeimpänä tavoitteena.

”Suomalaisilla on kova into matkalle. Erityisesti nuoremmille ikäluokille ja naisille matkustus on tärkeää. Talouden tavoitteissa matkalle lähtö menee suomalaisilla jopa terveyden edelle”, Client Director, Media Sinikka Laine kertoo.

Suomalaisten matkakuume nousee vahvasti esiin TNS Atlas -tutkimuksessa, joka läpivalaisee laajasti suomalaisten kulutustottumuksia, elämäntapoja ja suhteita brändeihin. Tutkimusta varten haastatellaan vuosittain noin 20 000 aktiivi-ikäistä suomalaista.

Peräti 74 prosenttia suomalaisista matkustaisi mielellään ulkomaille. Eniten ulkomaanmatkasta unelmoivat alle 50-vuotiaat naiset.

Tutkimuksen mukaan todellisuudessa suomalaisten matkat suuntautuvat useimmiten kotimaahan – esimerkiksi mökille tai sukulaisten luokse. Kuitenkin useampi kuin joka kolmas oli toteuttanut vapaa-ajanmatkan lentäen ulkomaille edeltävän vuoden aikana.

Omatoimi- ja elämysmatkailu nousevia trendejä

Tutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen vertailee hintoja ja vaihtoehtoja sekä haluaa räätälöidä matkansa itse. ”Omatoimimatkat ovat kasvava trendi. Tämä korostuu etenkin nuorilla, jotka ovat sujuvampia netinkäyttäjiä”, Laine kertoo.

Vaikka hintatietoisuus on viime vuosina lisääntynyt, suomalaiset ovat aiempaa valmiimpia panostamaan hyvinvointiin ja itselleen tärkeisiin asioihin. Etenkin alle 30-vuotiaat naiset ovat kiinnostuneita hyvinvointilomista.

”Mukavuudenhalu, elämyshakuisuus sekä halu käyttää vapaa-aikaa tehokkaasti ovat lisääntyneet suomalaisten asenteissa. Se tarjoaa matkanjärjestäjille uudenlaisia mahdollisuuksia räätälöidä palveluita ja tarjota esimerkiksi teemamatkoja”, Laine kuvaa.

 

Lisätietoja

Sinikka Laine, etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

 

 

Kategoria: 
Uutiskirje