Kahdeksan tuntia töissä, kahdeksan tuntia unessa – ja kahdeksan tuntia medioiden parissa?

Eihän se tietenkään ihan näin mene – tänä multitaskaamisen aikakautena teemme eri asioita limittäin ja lomittain, pitkittäin ja pätkittäin. Radio on taustalla lapsia harrastuksiin kuskatessa, Tähdet, tähdet -ohjelmaa ei vain katsota, siitä twiitataan kotisohvalta herkeämättä ja aamu-tv:stäkin ehditään vilkuilla päivän sää aamukahvia tankatessa. Päivän mittaan töiden lomassa on tarkastettava tuoreimmat uutiset verkosta. Tavalla tai toisella käytämme medioiden seuraamiseen 7 tuntia ja 33 minuuttia vuorokauden aikana.

Lineaarinen tv on iltojen ajankäytön kuningas 15-74-vuotiaissa, aamuja hallitsee radio suosittuine  aamushow-juontajineen. Somessa seikkaillaan tasaisesti koko päivän. Mutta miten riippuvainen some on medioiden tuottamasta sisällöstä? Kissavideoita pystyy tuottamaan jokainen, mutta monien jaettujen ja keskusteltujen juttujen taustalla ovat medioiden uutiset, ajankohtaiset asiat ja toimittajien jäätävät analyysit. Mediakentän kannattaa elää symbioosissa hyödyntäen omia ja muiden vahvuuksia. Perimmäisenä tavoitteena on kiinnostavan sisällön tuottaminen liiketoiminnallisesti kannattavalla tavalla.

Relevantin sisällön tuottaminen onnistuu, kun tunnet kohderyhmän. Sukupuoli, ikä tai menneisyyteen pohjautuva ostokäyttäytyminen eivät riitä - tarvitaan näkemystä tulevista trendeistä, tekojen taustalla olevista tunteista sekä hetkessä olevista ilmiöistä. Passiividata tai erilaisilla tekniikoilla kerätty kyselytutkimusdata tarjoavat erityisesti yhdessä pohjan analyysien tekemiselle. Analyysit eivät ole aukottomia, mutta niiden perusteella on helpompi tehdä päätöksiä kuin ilman niitä.

Yli 7,5 tunnin slotti ihmisen päivästä ei ole mikään pikkujuttu. Ja mistäpä sen tietää, voihan analyysin lopputulema olla, että kissavideoita täytyy saada enemmän. Sitä tukisivat nousussa olevat ilmiöt – viihdepako, eli uppoutuminen viihteen maailmaan ja turvallinen kotipesä.

Oleellista on ymmärtää, mitkä trendit ja ilmiöt vaikuttavat juuri sinun liiketoimintaasi – hyvää omaatuntoa kuluttamisessa korostava lähieettisyys, tunnetalouden elämyshakuisuus vai kenties tarjouksia metsästävä osaava kuluttajuus?

 

Lisätietoja

Marianne Lindholm
040 553 6895
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

 

Kategoria: 
Uutiskirje