Asunnot etsitään netissä – mobiilissa riittää parannettavaa

Selvä enemmistö kuluttajista etsii tietoa myytävistä tai vuokrattavista asunnoista netistä. Myös asuntosivujen mobiilikäyttö on voimakkaasti yleistymässä.

Asuntosivujen mobiilikäyttö on voimakkaasti yleistymässä. Useimmiten käyttö tapahtuu selaimella, ei sovelluksen kautta. Vain 14 % älypuhelimella netin asuntopalveluissa vierailleista on hyvin tyytyväinen kokemukseen. Melko tyytyväisiä on varsin paljon, mutta vastaajiin mahtuu myös heitä, joiden mielestä on raivostuttavaa yrittää selailla asuntokaupan sivuja puhelimella.

Ylivoimaisesti käytetyimpiä palveluita ovat Oikotien ja Etuoven kaltaiset asuntokaupan verkkopalvelut. Myös joidenkin perinteisten kiinteistönvälittäjien sivustojen tunnettuus ja preferenssi ovat hieman kasvaneet viime vuosina. Perinteisten kanavien – lehdet, kiinteistönvälittäjät ja muut toimijat – merkitys asumiseen liittyvinä tietokanavina on vuosien saatossa tasaisesti pienentynyt. Myöskään some ei ole saanut jalansijaa asuntokaupan tietokanavana.

Lisää tietoa suomalaisten kiinteistöalan verkkopalvelujen käytöstä ja suosiosta tarjoaa syyskuun lopussa valmistuva Real Estate Online -tutkimus.

 

Lisätietoja

Nina Frosterus
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com

Kategoria: 
Uutiskirje