Mobiilioptimoinnin avulla mukaan vastaajan hetkiin!

Mobiililaitteiden käyttö internetin sisällön hyödyntämisessä on noussut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Suomalaisista 77 % käyttää nettiä mobiililaitteilla viikoittain. Erityisesti 15-24-vuotiaat ovat aktiivisia – jopa 96 % heistä on mobiilinetin viikkokäyttäjiä. Nettiä käytetään kuitenkin aktiivisesti myös kannettavilla ja pöytäkoneilla. Pelkästään mobiililaitteen kautta nettiä käyttää 10 % suomalaisista. Kansainvälisissä tarkasteluissa Suomi sijoittuukin edelleen ns. ”pc-centric”-maihin yhdessä mm. Japanin, Belgian ja Ranskan kanssa. Pc-laitteiden rinnalla mobiililaitteiden käyttö on kuitenkin jatkuvasti kasvanut.

Mobiililaitteiden käytön yleistymisen myötä myös tutkimusten kyselytekniikoiden pitää muuttua. Kyselyjen tulee olla mobiilioptimoituja, jolloin vastaaminen on laiteriippumatonta. Yhdessä asiakkaittemme kanssa olemme edistäneet nettikyselyiden mobiilioptimointia vuodesta 2014 lähtien. Tällä hetkellä suurin osa kyselyistämme toteutetaan mobiilioptimoituina. Käytämme lomakeratkaisuissa kansainvälisesti kehitettyjä ja testattuja interaktiivisia työkaluja, jotka antavat vastaajalle aivan uudenlaisen innostavan vastaamiskokemuksen.

Kuva: Esimerkki interaktiivisesta työkalusta kännykän ja tabletin näytöllä.

Mobiilioptimointi asettaa kyselylomakkeiden suunnittelulle uudenlaisia haasteita teknisten kysymysratkaisujen, ulkoasun ja kyselyn pituuden suhteen. Pitkät kysymykset sekä monimutkaiset kysymysrakenteet on unohdettu ja ne on korvattu lyhyillä, ytimekkäillä ja loogisilla teksteillä, visuaalisilla elementeillä sekä interaktiivisilla ratkaisuilla, kuten sliderit, dynaamiset taulukot ja tähtirankingit.

Mobiilioptimoinnin avulla olemme mukana suomalaisten arjessa, tavoitamme paremmin vaikeita kohderyhmiä ja parannamme vastaamiskokemusta! Onhan sinun kyselyissäsi huomioitu mobiilioptimaalisuus?

Ole yhteydessä - suunnitellaan yrityksellesi entistäkin toimivampi tutkimusratkaisu!

Marianne Lindholm, puh. 040 553 6895, etunimi.sukunimi@kantar.com

 

 

 

 

Kategoria: 
Uutiskirje